de wellness faciliteiten

It's Time to relax

Bij Natuurhuisje LOTUS verveel je je niet, maar kom je wel he-le-maal tot ontspanning. Hou je van bubbelen in een warm bad? Stook je liever je eigen finse sauna warm? Of druk je liever op een knopje, zodat je spieren kunnen ontspannen in de infrarood sauna?

Doe eens gek en probeer het allemaal uit tijdens je verblijf! 


Barrelsauna

In deze Finse sauna wordt je lichaamstemperatuur opgewarmd. De hoge temperaturen in combinatie met de lage luchtvochtigheid zorgen voor ontspannen spieren en zuivering van het lichaam. Kortom; je gaat zweten! Je verliest veel vocht met afvalstoffen. Het bloed in je lichaam gaat harden stromen en dit stimuleert je lichaam om afvalstoffen kwijt te raken. Na een bezoekje aan de barrelsauna ben je weer helemaal zuiver.

Jacuzzi

Sportartsen en andere medische deskundigen zijn het erover eens: het verblijf in een jacuzzi heeft niet alleen een ontspannend effect, maar is ook goed voor de gezondheid. Het bubbelende water en de jets hebben verschillende positieve werkingen op het lichaam. De masserende waterstromen stimuleren de huid, spieren en weefsels en zorgen voor een verbeterde hartwerking, bloedsomloop en stofwisseling.

Infrarood

De finse sauna wordt tussen de 60 en 100 graden. Een infrarood sauna werkt anders, omdat deze werkt via infrarood stralingswarmte. Als je een traditionele sauna binnenstapt, lijkt deze in eerste instantie warmer dan een infrarood sauna omdat de warmte direct de oppervlakte van je huid raakt. Bij een infrarood sauna duurt het daarom normalerwijs langer voordat je gaat zweten. De warmte van deze sauna komt dieper in je lichaam terecht (op spierniveau). De voordelen van een infrarood sauna komen dus overeen met die van een normale sauna. Wel blijkt uit onderzoek dat de infrarood sauna tot een betere nachtrust, beter spierherstel en een vollere gezonde huid kan leiden.

Buitendouche

De buitendouche was een must-have, voor dit verblijf. Nu hoef je namelijk niet meer dwars door het huis om een douche te nemen. Het afspoelen is makkelijker bij het in- of uitstappen van een van de sauna's of de jacuzzi. En wil je even het vuil afdouchen van je lichaam, of alleen van je voeten, dan kan dat onder de buitendouche. Zo houd je je verblijf lekker schoon.
Ook is het in de warme zomermaanden heerlijk om even onder de buitendouche af te koelen.

Naast al deze voordelen, staat deze natuurlijk ook wel erg leuk in de tuin.